Syv gode råd til iværksættere

I denne uge er det iværksætteruge. Selvfølgelig skulle iværksættere gerne opstå, trives og plejes året rundt; på den anden side er det altid opløftende, i koncentreret form én uge om året, at høre om alle de store, små, skæve og sensationelle ideer, Danmark rummer.

Jeg deler matrikel med de dedikerede iværksættere i vistartersgu.dk, som gennem snart et år har sat fokus på nogle af de iværksættere, der findes alene i Horsens. Derfor bliver der talt meget om iværksætteri i vores kreative laboratorium bubblelabs, og derfor vil jeg - i al ydmyghed - give syv gode råd videre til alle de iværksættere derude, der lige nu overvejer at springe ud i det:

  • Gør det! Din idé er netop din idé og ikke andres. Derfor kan du ikke vente på, at andre tager det første skridt for dig. Du skal prøve det af for at vide, om det virker.
  • Lev det! En succes opstår ikke med et fingerknips. Derfor skal du dedikere al din tid og dit overskud til din idé – og droppe den næste skiferie, om nødvendigt.
  • Fortæl det! Hvis ikke andre hører om dig og det du laver – og hvorfor du brænder for det – sælger du ingenting. End of story.
  • Elsk det! Det er med ideer som med børn: Lettest at holde af sine egne. Der vil være nogle, der ikke bryder sig om dig eller din idé – det må ikke bremse dig.
  • Del det! Ingen er for fine eller dygtige til at få gode råd. Derfor skal du tage imod al den hjælp, du kan få – og huske at hjælpe andre, når du kan.
  • Lær det! Det er ingen skam at begå fejl, når man er nybegynder. Men det er en skam at begå den samme fejl flere gange. Søg professionel hjælp til de ting, du ikke selv magter, så du kan koncentrere dig om ideen og forretningen.
  • Fortsæt det! Din første succesoplevelse må ikke blive din sidste. Når du har nået dit første mål, skal du sætte dig et nyt, som er helt dit eget og som skal være benzinen på din næste etape.

Med disse få ord vil jeg ønske alle iværksættere i kongeriget alt det medvind og modspil, I har behov for. Vi har brug for jer. Ikke kun i uge 47 – men i høj grad også resten af året.

Med stor hilsen - Per G.

Vi ses. Hvis altså du vil ses.

PS: Du kender garanteret en iværksætter-type, der kunne ha' glæde af disse syv små tips. Så send dem endelig videre...

bubble